arrow_drop_up arrow_drop_down
Neem EFT zoals het komt

Neem EFT zoals het komt

Dit is de tweede blog uit een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

Laat ik beginnen met een korte samenvatting te geven van wat EFT is. EFT of Emotional Freedom Technique is een gemakkelijk te leren zelfheling tool. Het is gebaseerd op meridiaan-tappen en heeft overeenkomsten met acupunctuur en acupressuur. Je tapt op een specifieke set meridiaanpunten, terwijl je mantra's of woorden en zinnen uitspreekt.

EFT & Vocaliseren

Het vocaliseren van de ‘juiste woorden' tijdens het tappen lijkt in het begin moeilijk. We zien altijd dat mensen ermee worstelen. En toch, als je het eenmaal onder de knie hebt, is het helemaal niet moeilijk. Er is eigenlijk maar één gouden regel die je moet volgen terwijl je tapt en dat is om altijd dicht bij wat je voelt te blijven, altijd in het NU.

Het enige dat je hoeft te doen, is contact te maken met wat je hier en nu voelt. Als je bijvoorbeeld geen woorden hebt omdat je vastzit, zeg je gewoon: ‘Ik zit nu vast' terwijl je doorgaat met tappen.

Van vastzitten naar stromen

Dit gevoel van vastzitten, of niet weten wat te zeggen, kan zelfs tijdens een paar tap-rondes blijven bestaan. Maar uiteindelijk zal het overgaan in een ander gevoel. Er zullen altijd nieuwe gevoelens en nieuwe woorden komen. Zolang je maar blijft doortappen.

Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit niet weet wat je moet zeggen. Tappen op het hier en nu is de sleutel, het enige wat je hoeft te doen is het gevoel dat je hebt, te nemen zoals het komt. Dichtbij blijven bij wat je hier en nu voelt en uit je hoofd blijven, werkt iedere keer weer.

En zelfs als je toch ‘in je hoofd' zit, kun je daarop tappen. Tap op ‘Ik zit nu in mijn hoofd' totdat dat verandert en je weer verbonden bent met je gevoelens. EFT heeft alles te maken met flow, de beste tap-sessies vinden plaats als je in flow bent. En de beste tap-sessies brengen je in een flow-staat. We gaan je daar meer over vertellen in onze volgende blog over EFT.

About the author
Bij Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960] loopt Persoonlijke Ontwikkeling en Innerlijke Bevrijding, al vanaf dat ze jonge 20-ers waren, als een gemeenschappelijke rode draad door hun leven. In de afgelopen 40 jaar hebben ze zich persoonlijk en professioneel bekwaamd in het doorgronden en transformeren van menselijk gedrag. Dit heeft hen gesmeed tot de leiders in innerlijke bevrijding die ze vandaag zijn. Ze faciliteren en zijn de bedding voor de transitie naar innerlijke bevrijding. In deze transitie leren ze je de beweging te maken van innerlijke onveiligheid naar innerlijke veiligheid, van zelfontkenning naar zelfacceptatie en van innerlijke verwarring naar innerlijke helderheid. Sinds 2014 reizen ze over de wereld en werken en wonen ze locatie onafhankelijk. Op dit moment (2021) wonen ze op Bali.