Ho'oponopono

Ho'oponopono is een Hawaiiaans vergevings- en verzoeningsritueel. De 1-dimensionale Engelse vertaling voor het multidimensionale Ho'oponopono is ‘correctie’.

Ho'oponopono bestaat uit 4 korte zinnen

  • Ik hou van jou
  • Het spijt me
  • Vergeef me alsjeblieft
  • Dank je wel

Krachtige zinnen

Elk van deze zinnen is op zichzelf al echt krachtig, zeker wanneer ze vanuit het hart en met echte oprechtheid worden uitgesproken. Ho'oponopono is de oefening om deze 4 zinnen langer achter elkaar hardop te herhalen als een mantra. Je zegt deze 4 zinnen gecombineerd, terwijl je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor elke situatie die je als verkeerd of disharmonisch ervaart in jezelf en in je leven. De Hawaiiaan zegt dat je door het dagelijkse gebruik van Ho'oponopono uiteindelijk niet alleen jezelf geneest, maar dat je ook je directe omgeving geneest.

Want wat je buiten jezelf waarneemt, is in feite slechts een weerspiegeling van wat er in jezelf omgaat. Door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor die reflectie en door de beoefening van Ho'oponopono, zul je uiteindelijk de reflectie en jezelf ‘corrigeren’ of genezen.
 💟  We gebruiken Ho'oponopono in combinatie met Innerlijk Kind Werk. Het innerlijke kind is zo vaak verkeerd gemaakt en ontkend dat de nu volwassene zichzelf moet helen met liefde. Negatieve zelfpraat is een van de vele tekenen van innerlijk kind-trauma. Ho'oponopono is een geweldig hulpmiddel om de nu volwassene te helpen zijn Innerlijke Kind te leren zichzelf lief te hebben en te de-traumatiseren. 

Ben jij een ambitieuze zakenvrouw die zakelijk succesvol is maar waar privé knaagt? Wil je onderzoeken hoe wij je kunnen helpen om je te bevrijden uit je vastzittende emoties? Wil je échte Innerlijke Vrijheid ervaren? Klik dan HIER en plan je gratis Vrijheidsgesprek met ons in. 


Podcast

We hebben een podcast voor je opgenomen over de kracht én het misverstand van Ho'oponopono. Luister maar:arrow_drop_up arrow_drop_down