EFT is GEEN vermijdings tool
29 January 2021 

EFT is GEEN vermijdings tool

Dit is de negende blog uit een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

WAT ???

We waren totaal geschokt toen we hoorden dat iemand EFT ‘een vermijdings tool' noemde. “Je mist hier totaal het punt”, dachten we. EFT is voor ons het tegenovergestelde.

Vermijdings tool

Toen we hem vroegen wat hij bedoelde met ‘vermijdings tool', vertelde hij ons dat hij een sterke voorstander was van door emotionele pijn heen gaan. Wanneer je een negatief gevoel tegenkomt, is het goed om bij dat gevoel te zijn en er echt doorheen te gaan totdat het weg is. Hij dacht dat je door EFT te gebruiken het er doorheen gaan vermijdt, dat je dat onaangename gevoel gewoon niet aangaat omdat je het wilt vermijden.

En dit is waar we van mening verschillen. Voor ons gaat EFT over het onder ogen zien van je pijn, je onaangenaamheid, door erin te graven, door het te verkennen en door erbij te zijn. Het gaat juist niet over vermijden.

Wat we hebben geleerd, is dat je niet hoeft te accepteren dat je emoties je dagenlang domineren. Wat we hebben geleerd is dat je dagenlang depressief, melancholisch of je gewoon ellendig voelen niet waardevoller of echter is dan er ter plekke mee om te gaan. Dat hele ‘het eruit lijden' is niet nodig, het is sterk overgewaardeerd en naar onze mening een totale verspilling van tijd. Lijden wordt niet meer waar, omdat je lang en hard genoeg hebt geleden.

Lijden is voor ons een inadequate manier van omgaan met je eigen disfunctionaliteit. In plaats van je dagenlang door je pijn of onaangename gevoel te laten domineren, kan je het veel beter vroeg in het proces aanpakken, behandel het zodra het zich voordoet.

Je onderstroom

Door erop te tappen met EFT onderzoek je wat er speelt in je onderstroom, graaf, ontdek en leer de echte reden van je pijn of ongemak kennen. Door erop te tappen, laat je los wat er speelt, je maakt de weg vrij, je schoont en reset je energetische systeem.

Is EFT dus een hulpmiddel om te vermijden? Voor ons is het dat niet, voor ons is het juist een hulpmiddel om te ontdekken en te helen. Maar het hangt ervan af hoe je EFT gebruikt denken wij, gebruik je het om je pijn onder ogen te zien of gebruik je het om je pijn te vermijden?

Wij leren je hoe je EFT kan gebruiken als een ontdekkings- en helingsinstrument, en hoe je alles wat er speelt in je onderstroom kunt confronteren.

About the author
Wij zijn Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960]. Wij begeleiden de succesvolle onderneemster die voor alles en iedereen zorgt behalve voor zichzelf. Wij doen dit in exclusieve MasterMinds en in 1-op-1 coaching. Wil jij de oorzaak, het onderliggende patroon, waarom je niet voor jezelf zorgt doorbreken? Boek dan een gratis Vrijheidsgesprek met ons in. [De link vind je onderin de footer]
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down