EFT is een Zelfheling Tool

EFT is een Zelfheling Tool

Dit is de eerste blog uit een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

Zelfheling

EFT of Emotional Freedom Technique is een makkelijk te leren tool voor zelfheling. Jaldhara en ik begonnen voor het eerst met EFT in 2009. Het is een eenvoudige techniek die iedereen kan leren in minder dan 15 minuten. Daarom gebruiken veel mensen EFT. Als je naar YouTube gaat, vind je honderden video's over hoe je EFT moet doen. Je ‘tapt' op een paar meridiaanpunten, je zegt een paar mantra's of zinnen en je bent klaar.

Ja, al het bovenstaande is waar over wat ik de eerste laag van EFT noem. Aan de oppervlakte of in de eerste laag is EFT een eenvoudige heling techniek die veel mensen hebben geprobeerd en zullen proberen. Ik heb EFT een tijdje geprobeerd, maar vergat het al snel nadat ik mezelf met succes uit een depressie had ‘getapt'.

Na een tijdje werd ook EFT gewoon weer een hulpmiddel voor zelfheling dat ik bestempelde als ‘afgevinkt'.

EFT herontdekt

Totdat we EFT in 2018 ‘herontdekten' en we begonnen te ervaren en ontdekken wat we de 2e laag van EFT noemen.
Deze 2e laag van EFT openbaarde zich aan ons toen we leerden hoe we de op fysiologie gebaseerde emotionele laag van ons onderbewustzijn kunnen aanboren. Tot dan toe hadden we alleen op de eerste laag van EFT getapt, de mentale laag van ons alledaagse bewustzijn.

Al snel leerden we hoe we een bewuste en weloverwogen emotionele overgang konden maken door te tappen. Hoewel het mogelijk is om met EFT elke overgang te maken, zijn we ons specifiek gaan richten op het maken van de overgang van innerlijke onveiligheid naar innerlijke veiligheid.

Door EFT waren we in staat om verbinding te maken met diep verborgen en niet genezen trauma-lagen. We kwamen er al snel achter dat er 2 duidelijk van elkaar verschillende manieren zijn om te tappen: IN-tappen en UIT-tappen. In deze tweede laag leerden we hoe we met EFT levenslange vastzittende emoties, permanente innerlijke onveiligheid gerelateerd aan trauma en diep verborgen ‘geadopteerde' zelfontkenning en zelfhaat konden bereiken en oplossen.

Schuld, schaamte, uitstelgedrag, zelfhaat, behoeftigheid en emotionele afhankelijkheid smolten al snel weg als sneeuw voor de zon, om nooit meer terug te keren. We begonnen nieuwe autonomie, nieuwe innerlijke vrijheid en nieuwe persoonlijke kracht te vinden en we leerden ons te verbinden met onze persoonlijke bron van grenzeloze creativiteit.

EFT tap-protocollen

We hebben vervolgens verschillende tap-protocollen ontwikkeld op basis van tapping-IN, positieve affirmaties die we ‘Innerlijke Veiligheid DNA's' noemen. Terwijl we tegelijkertijd tappen op al onze beperkende emoties, gevoelens en overtuigingen die verhinderden dat de krachtige mantra's in deze ‘Innerlijke Veiligheid DNA's' succesvol werken.

Sinds we met onze klanten zijn gaan werken in deze 2e laag van EFT, zien we dramatische veranderingen. Onze coaching heeft een veel duurzamere impact en we zijn in staat om onze klanten veel betere resultaten te laten behalen. En iets anders dat we helemaal niet zagen aankomen, is de moeiteloosheid. Sinds we op deze manier met EFT als coaching-tool werken, is coaching totaal moeiteloos en tegelijkertijd verrassend effectief geworden.

About the author
Wij zijn Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960]. Wij begeleiden de succesvolle onderneemster die voor alles en iedereen zorgt behalve voor zichzelf. Wij doen dit in exclusieve MasterMinds en in 1-op-1 coaching. Wil jij de oorzaak, het onderliggende patroon, waarom je niet voor jezelf zorgt doorbreken? Boek dan een gratis Vrijheidsgesprek met ons in. [De link vind je onderin de footer]
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down