EFT Flow versus EFT Script
17 January 2021 

EFT Flow versus EFT Script

Dit is de derde blog uit een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

Wanneer we online EFT-sessies doen met een nieuwe klant, zetten we het tap-gedeelte altijd op papier en e-mailen dat naar ze toe. Klanten zijn er gek op, het geeft hen controle en richting en helpt hen te wennen aan tappen en leert hen het positieve effect ervan kennen.

EFT Script te beperkend

Maar na een tijdje wordt dat script te rigide en begint het als beperkend aan te voelen.

Waarom is dat?

Door dagelijks gebruik te maken van EFT, evolueer je. Je energie rond de kwestie waar je op tapt, verschuift en verandert.

Als jouw probleem bijvoorbeeld onzekerheid is en je begint daarop te tappen, zal jouw energie rond onzekerheid gaan verschuiven. Al snel zul je sterker worden en zal je zelfbeeld positiever worden.

Je hele perceptie over je onzeker voelen verandert als je je oude herinneringen en oude emoties kwijt raakt rond je onzekerheid door te tappen. Herinneringen en emoties waardoor je je niet alleen onzeker voelt, maar die je gevangen houden in dat gebied van onzekerheid.

Door dat oude, opgekropte materiaal los te laten door te tappen, verandert je hele perceptie. En daarom zal het script na een tijdje als een beperking gaan aanvoelen.

Dit is wanneer het tijd is voor een hele nieuwe fase in het tappen. Het is tijd voor wat we ‘Flow Tappen' noemen. Wat is flow tappen?

Flow-tappen

Flow tappen is wanneer je volledig synchroon loopt met wat je op dat moment voelt. Het is wanneer de woorden en de gevoelens overeenkomen en zich vermengen en automatisch uit je stromen. Zonder dat je weet wat er daarna komt, zonder dat je nadenkt over wat je hierna gaat zeggen, gebeurt het gewoon automatisch.

Je hoeft niet eens te begrijpen wat je voelt en wat je zegt, je hoeft alleen maar te volgen wat zich aandient terwijl je de hele tijd blijft tappen.

En uiteindelijk, als de energie tijdens de sessie verschuift, zal het allemaal op z'n plek vallen en logisch worden. Wat er zich ook afspeelt in je onderstroom, zal zich aan je openbaren en zich onthullen en je zult het ook begrijpen. Soms niet eens met je verstand maar altijd met je lichaam.

Het geheim van EFT is dat het allemaal om flow gaat, de beste tap-sessies zullen je overkomen als je in flow bent. En de beste tap-sessies brengen je in een flow-staat.

Het kan even duren voordat je dat ervaart. Het vergt vertrouwen en geduld en dagelijkse oefening. Maar als het je eenmaal overkomt zul je het gewoon geweldig vinden.

About the author
Wij zijn Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960]. Wij begeleiden de succesvolle onderneemster die voor alles en iedereen zorgt behalve voor zichzelf. Wij doen dit in exclusieve MasterMinds en in 1-op-1 coaching. Wil jij de oorzaak, het onderliggende patroon, waarom je niet voor jezelf zorgt doorbreken? Boek dan een gratis Vrijheidsgesprek met ons in. [De link vind je onderin de footer]
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down