arrow_drop_up arrow_drop_down
EFT & Het loslaten van emoties

EFT & Het loslaten van emoties

Dit is de zesde blog uit een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

Het loslaten van opgebouwde bewuste en onbewuste emotionele en mentale ‘ruis'

Een belangrijk onderdeel van EFT is het loslaten van opgebouwde bewuste en onbewuste emotionele en mentale ‘ruis' die je verhindert om volledig te floreren in alle gebieden of een bepaald gebied van je leven.

In traditionele EFT leer je om je negatieve gevoelens, beperkende overtuigingen, geladen emoties, negatieve gedachten, geladen herinneringen of negatieve zelfpraat los te laten door je emoties tijdens het tappen uit te spreken.

Hoewel vocaliseren de meest gebruikte manier is om je emoties los te laten tijdens het tappen, is het niet de enige manier. Er zijn nog twee andere manieren.

EFT & Sound Healing

Een tweede manier is door middel van ‘Sound Healing'. Dit gebeurt al automatisch als je gaat huilen tijdens het tappen. Maar je kunt een grote stap verder gaan door je intense gevoelens van ongemak, zoals walging, eenzaamheid, wanhoop, woede of angst, eruit te laten in de vorm van geluid. Denk aan kreunen, steunen, zuchten, schreeuwen, huilen, loeien, schelden, vloeken etc. Wanneer je deze techniek gebruikt, is het belangrijk dat je je niet inhoudt. Ga helemaal los. Maak zoveel lawaai als nodig is. En ga al die tijd door met tappen totdat je klaar bent.

Dezelfde techniek kan worden gebruikt wanneer er gevoelens van vreugde en geluk naar boven komen tijdens het tappen. Je kunt deze gevoelens een stem geven door te gaan zingen terwijl je doorgaat met tappen. En het hoeft geen liedje met woorden te zijn, het kunnen spontane geluiden en tonen zijn die je gelukkige gevoelens volledig tot uitdrukking brengen.

EFT & Gedachte heling

De derde manier om je emoties los te laten terwijl je tapt, is door middel van ‘Gedachte heling'. Deze techniek werkt goed als je tijdens een tap-sessie met woorden vastloopt. In plaats van te praten terwijl je tapt, laat je gewoon je gedachten de vrije loop terwijl je doorgaat met tappen. Met je gedachten komen mentale beelden en emoties en doordat je blijft tappen, laat je automatisch de emoties los die met die gedachtegang verbonden zijn.

Dezelfde techniek kan worden gebruikt wanneer je op gelukkige gedachten tapt. Laat je dromen en visualisaties stromen terwijl je doorgaat met tappen.

Er is geen goed of fout

Er is hier geen verkeerde, goede of beste manier. Dit zijn slechts voorbeelden van verschillende manieren om je emoties te uiten en los te laten tijdens een tap-sessie. We nodigen je uit om gewoon te experimenteren en jouw eigen ‘beste' manier te vinden.

About the author
Bij Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960] loopt Persoonlijke Ontwikkeling en Innerlijke Bevrijding, al vanaf dat ze jonge 20-ers waren, als een gemeenschappelijke rode draad door hun leven. In de afgelopen 40 jaar hebben ze zich persoonlijk en professioneel bekwaamd in het doorgronden en transformeren van menselijk gedrag. Dit heeft hen gesmeed tot de leiders in innerlijke bevrijding die ze vandaag zijn. Ze faciliteren en zijn de bedding voor de transitie naar innerlijke bevrijding. In deze transitie leren ze je de beweging te maken van innerlijke onveiligheid naar innerlijke veiligheid, van zelfontkenning naar zelfacceptatie en van innerlijke verwarring naar innerlijke helderheid. Sinds 2014 reizen ze over de wereld en werken en wonen ze locatie onafhankelijk. Op dit moment (2021) wonen ze op Bali.