EFT & de Kracht van Herhaling
21 January 2021 

EFT & de Kracht van Herhaling

Dit is de 5e blog in een serie van 10 blogs over geavanceerde EFT.

De kracht van herhaling

We leren onze klanten dagelijks met EFT te werken. Niet als een taakje, niet als een must. Maar als een kans om te helen en te transformeren.

Elke persoon die met EFT begint, begint in eerste instantie mechanisch te tappen. Zoals bij alles wat je leert, moet je eerst de bewegingen onder de knie krijgen. Je moet de vaardigheid aanleren. Dat duurt even.

En als het eenmaal een automatisme is geworden, ben je klaar om het naar een hoger niveau te tillen. Dat is het niveau van Flow waar ik het over had in de derde blog over EFT.

Deze Flow-toestand bereik je door herhaling, door elke dag te tappen. Dat is een van de voor de hand liggende reden waarom je elke dag moet tappen.

Met herhaling bouw je een residu effect op

Maar een heel andere reden waarom we onze klanten elke dag leren tappen, is dat je met herhaling een residu effect opbouwt. Laat ons uitleggen wat we daarmee bedoelen.

Er zijn acute gevoelens van ongemak die onmiddellijk verdwijnen na slechts 1 tap-beurt. Maar als je een dieper probleem met EFT wilt aanpakken, zal het niet verdwijnen als je maar een of twee keer tapt. Je blust niet de hele brand in één of twee sessies. Net als bij een echt vuur. Als je het niet helemaal dooft, begint het weer te branden zodra je je omdraait.

Dit is hetzelfde met EFT. Niet alle, maar de meeste problemen waarop je tapt, zijn gelaagd. Nadat je met tappen bij een laag bent gekomen, komt er een nieuwe laag tevoorschijn. Het is een laag die is verbonden met de vorige laag waarop je hebt getapt. En omdat je die laag hebt losgelaten en geheeld, komt deze nieuwe laag nu vrij en kan ie zich aan je tonen.

Daarom leren we je om elke dag te tappen, om ervoor te zorgen dat je alle verbonden lagen een voor een bereikt, totdat je het volledige probleem en al zijn verbindingen hebt losgelaten en geheeld.

En nadat je dit een paar keer hebt gedaan en je de voordelen begint te ervaren, stop je er niet meer mee. Als je EFT eenmaal onder de knie hebt en het dagelijks herhaalt, zul je merken dat er altijd iets nieuws is om op te tappen. Het is net als je tanden poetsen, er is een simpele reden waarom je dat dagelijks doet. Het voelt goed om schone tanden te hebben.

About the author
Wij zijn Briant Donker Curtius [1958] en Jaldhara Groeneveld [1960]. Wij begeleiden de succesvolle onderneemster die voor alles en iedereen zorgt behalve voor zichzelf. Wij doen dit in exclusieve MasterMinds en in 1-op-1 coaching. Wil jij de oorzaak, het onderliggende patroon, waarom je niet voor jezelf zorgt doorbreken? Boek dan een gratis Vrijheidsgesprek met ons in. [De link vind je onderin de footer]
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down